Het is al een tijdje terug dat ik nog iets over mijn sunrider op de blog gezet heb. Dat betekent gewoon dat alles prima gaat en er weinig te melden valt. Rijden met de sunrider is gewoon super, maar wel keihard, ondanks de afgeveerde wielen. Met iets minder hard opgepompte banden rijden is een oplossing, maar dat maakt uiteindelijk niet veel uit. De Big Apple ballonbanden van Schwalbe leken mij wel een mogelijke oplossing. Bandjes gekocht en onder de sunrider geplaatst, maar door de grotere diameter schuurden ze tegen de spatborden. Uiteindelijk de veerpoten 4 mm langer gemaakt en het probleem was opgelost.

Rijden is nu een pak zachter, want er zit slechts 2 bar in de banden. Hierdoor krijgt de sunrider ook minder schokken te verduren. Sturen is wel zwaarder in de bochten door het groter raakoppervlak, maar daarentegen is de rechtuitstabiliteit een stuk beter.

Met de vorige banden heb ik 1500 km gereden. Best veel en het wordt dus afwachten hoeveel km ik met deze bandjes ga doen.